Kanapki to sprawdzony posiłek. Sięgamy po nie w szkole, w pracy. Robi się je szybko i łatwo. Dzieciom najczęściej przygotowują je dorośli. Tym razem jednak było inaczej.

7 października 2022 r. uczniowie klasy IIb przygotowali kanapki  samodzielnie. Zdobytą wiedzę, w trakcie realizacji bloku tematycznego „Kuchenne tajemnice”, mogły zastosować w praktyce.  Zadbały o to, by kanapki były nie tylko ładne, kolorowe, ale przede wszystkim zdrowe, dające energię na dalszą część dnia.  Praca w sali kuchennej, wyposażonej dzięki udziałowi szkoły w programie „Laboratoria przyszłości”, sprawiła dzieciom wiele radości. Degustacja kanapek odbyła się podczas drugiego śniadania. Okazało się jednak, że niektórzy uczniowie jedzenia warzyw muszą się jeszcze nauczyć.

 

                                                                                                                      Wioleta Cierniak