W piątek, 29 września klasy drugie wybrały się na wycieczkę do Deli Parku.

Uczniowie wzięli udział w warsztatach kulinarnych; polegały one na wypieku bułki dyniowej. Poznali również gatunki dyń, dzięki czemu wiedzą, jakie dynie nadają się na zupę, czy przetwory, a które dynie użyć jedynie do dekoracji.

Dzieci korzystały również z atrakcji parku, takich jak dmuchańce, plac zabaw, czy mini park linowy. Spacerując po parku uczniowie mieli okazję spotkać w nim również zwierzęta i je dokarmić. Między alejkami można było zauważyć również postacie z bajek, zwierzęta prehistoryczne, czy miniatury słynnych budowli. W specjalnej strefie podniebnej – w eko wiosce, w każdym domku czekały inne zadania dotyczące lasu, jak chociażby rozpoznawanie liści drzew, czy zwierząt żyjących w lasach.

Po dniu pełnym atrakcji wróciliśmy do Margonina, gdzie pewnie każdy na kolację zjadł przygotowaną przez siebie bułkę dyniową.

                                                                                                          wychowawczynie klas 2