Promowanie zdrowych nawyków żywieniowych, podkreślenie znaczenia spożywania śniadania, rozwijanie samodzielności i kreatywności wśród uczniów były przedmiotem obchodzonego po raz kolejny w naszej szkole Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
6 listopada okazał się wesoły i kolorowy za sprawą całej gamy barw produktów używanych podczas zajęć kulinarnych i przygotowanych z nich pełnych witamin, pysznych śniadaniowych propozycji. Również w tym roku zgodnie z wieloletnią tradycją naszej szkoły, uczniowie zaopatrzeni w bardzo różnorodną gamę zdrowych produktów żywnościowych, zabrali się do własnoręcznego przygotowania pożywnego drugiego śniadania. W akcji z dużym zaangażowaniem i sukcesami kulinarnymi uczestniczyła całą społeczność szkolna. Efekty tych działań oraz wpływ spożywania owoców, warzyw i kanapek zawierających produkty bogate w cenne dla zdrowia składniki, można było zobaczyć na twarzach zadowolonych konsumentów. Dodatkowo prezentujemy je na fotografiach, które ukazują przebieg akcji Śniadanie Daje Moc 2023. Owoce i warzywa na degustację w holu szkoły dla wszystkich uczniów ufundowała Rada Rodziców.
Zespół pedagogiczno- psychologiczny
Pielęgniarka szkolna